Se caută șef la Maternitatea „Cuza Vodă“

foto_spital

Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi cauta sef pentru sectia Clinicii de Obstetrică I. Pana cum acest loc a fost ocupat de prof. dr. Mircea Onofriescu, insa ca urmare a faptului ca medicul a împlinit vârsta de pensionare în luna februarie a acestui an, postul va fi scos la concurs. In competitie se pot înscrie medici cu o vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea funcţiei, pe care o practică în mod curent, şi în care sunt confirmaţi prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

Postul de sef de sectie la Clinica Obstetrică I.de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi a fost scos la concurs în această perioadă, si asta pentru că prof. dr. Mircea Onofriescu, cel care ocupa postul de şef de secţie a împlinit vârsta de pensionare în luna februarie a acestui an. „Legislaţia prevede însă că se poate înscrie la concurs dacă doreşte. Cu acordul managerului şi cu avizul Consiliului de Administraţie, plus alte avize, al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, dumnealui poate să deţină această funcţie până la vârsta de 70 de ani.

Deocamdată nu a depus o solicitare în acest sens, dar dacă o va depune va fi analizată. Nu voi ezita să o aprob, deoarece dumnealui atât din punct de vedere profesional cât şi organizatoric îndeplineşte toate condiţiile pentru a ocupa această funcţie, bineînţeles dacă şi rezultatul examenului va fi unul pozitiv“, a declarat ec. Robert Dâncă, managerul unităţii medicale.

Concursul va consta într-un interviu, adică o susţinere a proiectului de management care să permită evaluarea capacităţii manageriale a candidatului, probă scrisă, care constă în tratarea a zece subiecte formulate din legislaţia sanitară, precum şi o probă clinică, probă operatorie pe bolnav care se susţine pe baza metodologiei stabilite pentru obţinerea titlului de medic specialist.

„Sunt cadre medicale de care sistemul medical în general, dar şi în particular Maternitatea «Cuza Vodă» au nevoie pentru că sunt persoane competente profesional şi organizatoric, care îndeplinesc toate condiţiile“, a mai adaugat managerul maternităţii.

Data exactă când va fi organizat concursul urmează să fie comunicată de reprezentanţii maternităţii în perioada următoare.