Se caută pompieri voluntari

exercitiu isu iasi

Persoanele care doresc sa imbrace uniforma de pompieri au acum ocazia sa lucreze la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi. In aceasta perioada se fac recrutari pentru pompieri voluntari care vor participa la misiuni alaturi de ceilalti militari. Conditiile nu sunt deloc stricte, singurele criterii de selectie fiind conditia fizica si dorinta de a invata lucruri noi.

Sa fii pompier ai nevoie de mult curaj si determinare pentru a-i salva pe cei aflati in momente dificile. Pentru a le veni in sprijinul militarilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi a fost relansat proiectul „Salvator din pasiune”, prin care sunt recrutati voluntari civili pentru a participa la misiuni.

Cătălin Olaoeriu, ofiter ISU Iași: „Noi recrutamvoluntari cu varsta de 16-64 de ani singura conditie e sa aiba timp disponibil si conditie fizica foarte buna. Este structurat pe patru cicluri, respectiv patru ani. În anul I voluntarii fac doar activitati de pregatire pentru interventie. In anul doi o parte dintre isi aleg sa faca un curs pentru acordarea primului ajutor ori un curs pentru stingere incendii dupa care, dupa absolvirea acestor cursuri, ei merg la interventii”.

Crina este lucreaza in IT iar in timpul liber participa la misiunile pompierilor SMURD.

Crina Neagu, pompier voluntar: „Fac parte din octombrie 2018, un mai tarziu pentru ca pana atunci a trebuit sa deprind toata partea de teorie si practica de care aveam nevoie ca sa imi  desfasor activitatea. Mtoivatia a inceput intai din curiozitate, mai apoi datorita colegilor si esentei de adrenalina gasite aici pentru ca nicio interventie nu seamana cu cealalta. Chiar daca sunt doua interventii cu tema asemanatoare cu siguranta ca vor avea o finalitate diferita.

Ștefana este eleva la o scoala postliceală din Iași și spune ca a invatat foarte multe lucruri noi de cand este voluntar la ISU.

Ștefana Bârlădeanu, pompier voluntar: „Am reusit sa ma dezvolt foarte mult pe plan profesional, cat si pe plan personal cu ajutorul colegilor. ISU Iasi a devenit o a doua casa pentru mine si le multumesc baietilor pentru faptul ca m-au ajutat”.

Pe de alta parte, voluntarii sunt un real sprijin pentru pompieri.

Voluntarii reprezinta pentru noi un suport moral dar si fizic pentr indeplinirea cu succes a tururor interventiilor si ii asteptam intr-un numar cat mai mare pentru a se inscrie”, a mai spus Rareș Adăscăliței, pompier ISU Iași.

Candidatii trebuie sa aiba intre 16-64 de ani, o conditie fizica buna si sa fie dispusi sa intervina chiar si in cele mai dificile momente.