Se cauta finantare pentru Drumul Expres Tișița – Bârlad – Albița

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au analizat stadiul proiectelor de profil din zona Moldovei. Unul dintre acestea este drumul expres Tișița – Bârlad – Albița, care va marca granița dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Potrivit CNAIR, au fost stabilite variantele de traseu pe teritoriile județelor Vrancea, Galați și Vaslui. Din punctul de vedere al proiectantului, la Vaslui au fost rezolvate toate problemele ridicate de UAT-uri și mai rămâne de identificat sursa de finanțare

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor:

„Noi trebuie să găsim în acest moment o formulă prin care să găsim finanțare pentru Tișița – Albița și o să o găsim. Am schimbat la sfârșitul anului trecut inclusiv legea parteneriatului public-privat. E o lege care ne va oferi soluții pentru proiecte de infrastructură care în acest moment nu sunt prinse, de exemplu, în PNRR, la fel cum e prins A7. Deci tot ceea ce ține de Moldova, cel puțin din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor, o să vedeți că aproape 60% din investițiile din Ministerul Transporturilor merg spre Moldova și vor continua în același mod în anii viitori, fiindcă Moldova are nevoie de această infrastructură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *