Se anunță proteste la Iași de Sf. Parascheva

protest_1_16874100

Organizatia crestina Fratia Ortodoxa”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta” isi cheama membrii la Iasi pe 14 octombrie pentru a stopa abuzurile autoritatilor.

De asemenea, fostul șef al Serviciului de Paza si Protectie, generalul Dumitru Iliescu publica pe pagina de socializare, o poezie prin care ii îndeamna pe romani sa mearga la Iasi, la Sfânta Parascheva. In versurile de final, fostul sef al SPP, le cere oamenilor sa vina miercuri in capitala Moldovei ca sa-i invinga pe lasi. Mitropolia se delimiteaza de protestele din ultima perioada.

Constantin Sturzu – Purt. Cuv. Mitropolia Iasi: „Daca puteau sa vina, asa cum ne-am pregatit intr-un cadru organizat, desigur ca ne asumam dar faptul ca sunt intr-un spatiu public al municipalitatii nu sunt in responsabilitatea noastra. Tocmai de aceea am zis, daca tot vor veni pelerinii, hai sa-i primim asa cum se cuvine! Altceva nu avem ce face decat sa ne rugam sa fie pasnici, sa respecte regulile, sa se roage si sa fie o atmosfera cumsecade, asa cum ar trebui sa fie atitudinea unor pelerini!”