Se amenajează o tabără pentru refugiați în municipiul Bârlad

tabara-refugiati-5

foto: ziar constanta

Autoritățile anunță că se va amenaja o a doua tabără pentru refugiații din Ucraina în județul Vaslui. Aceasta va fi amplasată în municipiul Bârlad, informează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

„Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Bârlad, sprijiniţi de autorităţile locale, au operaţionalizat cea de-a doua tabără mobilă din judeţul Vaslui, tabără destinată persoanelor care fug din calea războiului ce se desfăşoară în Ucraina. Pe stadionul «Rulmentul» din Bârlad, au fost amplasate 33 de corturi, un container cu bucătărie mobilă şi un generator de 450 Kw. Aceste corturi asigură 201 locuri pentru cazarea ucrainenilor care au trecut graniţa şi tranzitează judeţul Vaslui. Autorităţile locale au asigurat accesul la reţeaua electrică, precum şi la celelalte facilităţi impuse de reglementările igienico-sanitare în vigoare. Asigurăm populaţia că pompierii salvatori sunt şi rămân la datorie, aceştia gestionând cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuţiilor specifice zonei de competenţă şi de responsabilitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

O tabără similară a fost amplasată şi în municipiul Huşi, la câţiva kilometri de Vama Albiţa, iar în funcţie de solicitări există posibilitatea amenajării de spaţii destinate refugiaţilor şi în alte zone din judeţ.