Scurtmetrajul #FaraAparare e pe val

#faraaparare

Scurtmetrajul „#FaraAparare!“ realizat de USLIP Iasi, in cadrul campaniei impotriva bullying-ului la adresa profesorilor a depasit un milion de vizualizari pe internet. Mesajul acestei productii este sustinut de majoritatea profesorilor din sistemul de invatamant de stat.

La conferinta de astazi au participat si cativa actori care au jucat in scurtmetrajul #FaraAparare . Filmul are in prezent peste 1,2 mil vizualizari pe retelele de socializare.

„Aceste probleme nu pot fi rezolvate doar prin modificarea legii, legea este un adjuvat in acest proces. Depindem foarte mult de o corelare cu toti actorii implicati si ma refer aici la parinti, elevi, Primarie, Prefectura, de ce nu si Universitate. Prin urmare credem ca toti acesti actori trebuie sa isi dea mana pentru a asigura acel mediu sigur de care avem nevoie pentru a reusi performante.”, a declarat Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi.

„Eu sunt cadru didactic de 44 de ani, iar 11 ani am indeplinit, ca sa folosesc termenul din film, rolul de director, iar acum l-am jucat in acest scurtmetraj. Trebuie sa marturisesc ca nu am avut parte din fericire de astfel de porniri, nici din partea copiilor, nici din partea parintilor, sau persoanele care nu au nimic in comun cu unitatea scolara. Din pacate sunt colegi care de vreo 20 de ani incep sa ne aduca la cunostinta fel de fel de fapte antisociale savarsite atat de minori cat si de persoane adulte. Si ca sa folosesc si replica din film, nici legea nu ne ajuta in astfel de situatii pentru ca lipseste cadrul legal.”, a completat Vasile Mindirigiu, director adjunct al Scolii „Nicolae Iorga“ din Iasi.

Desi productia a starnit si cateva controverse, a fost realizata dupa cazuri reale, petrecute la un liceu de elita din Iasi.