Scurgeri de informatii si acuze politice in Consiliul Judetean

Consiliul-Judetean-CJ-Iasi

Sedinta Consiliului Judetean a avut loc la Targu Frumos si nu a fost lipsita de contre politice specifice campaniei electorale. Cu toate acestea, cea mai grava acuzatia a fost lansata de directorul Directiei Judetene de Drumuri si Poduri Iasi care sustine ca dispar anumite documente din institutia pe care o conduce.

Acuzatii grave lansate de seful directiei de drumuri judetene din Iasi. Documente oficiale dispar din institutie si ajung la diversi politicieni. Unul dintre cei vizati a fost consilierul judetean Constantin Serban.

Ciprian Ciucan – director DJDP Iasi: „Imi pare rau ca domnul Serban primeste documente care nu ar trebui sa fie publice si sunt furnizate de alti colegi de-ai mei. Nu se mai poate in stilul asta, sa-ti plece documente din institutie la anumite persoane, sa-ti plece informatii din proceduri tehnice. Am incercat sa fac o echipa, am fost transparent, in orice moment daca unii dintre dumneavoastra cereti informatii o prezint public, ceea ce tine de documente publice si se poate prezenta”.

Cel aratat cu degetul a avut o rafuiala personala cu Maricel Popa.

Constantin Serban – consilier judetean: „Eu nu am avut niciun atac la persoana, sunteti sub orice critica iar colegii de la PSD nu pot agrea un asemenea comportament. Sa va spun ca ati dus de rapa atatea firme? Eu nu fac treaba asta, ca nu e obiectul meu. Dumneavoastra nu aveti respect fata de cadrele didactice, fata de colegii care sunt consilieri, sunteti extraordinar. Inainte de sedinta ati spus colegilor ca va veti abtine sa atacati. Si dumneavoastra ati inceput”.

Aceleasi scurgeri de informatii oficiale au fost semnalate si la alte institutii ale Consiliului Judetean.

Cristian Stanciu – Lider Grup Consilieri Judeteni PSD: „Ceea ce a spus domnul director Ciucan este o chestiune foarte grava care reitereaza si reconfirma o chestiune pe care eu am adus-o de atatea ori in plenul Consiliului Judetean si anume, scurgeri de informatii care au loc si la Aeroportul International Iasi si la Directia de Drumuri si la alte institutii din subordinea Consiliului Judetean. Si nu spun asta in sensul antamat de legea alesului local, in sensul ca acesta sa aiba dreptul de informare constitutional de altfel si legal ci este vorba de informatii vehiculate, extrase din zona de cercetari penale, aduse in plenul Consiliului Judetean si speculate din punct de vedere politic”.

Consilierii judeteni au dezbatut 48 de proiecte de hotarare. Discuțiile au atins tonuri ridicate la actualizarea devizelor celor șapte proiecte de modernizare a unor drumuri județene prin PNDL cat și la alocarea a 9500 de lei pentru deplasarea președintelui Maricel Popa la târgul de aeronautica din Emirate.