Alea iacta est!

foto_Mihai_Chirica

Stimați colegi consilieri locali,

A venit vremea să spunem lucrurilor pe nume. Mai mult ca oricând, ieșenii merită să știe adevărul despre ce a ajuns astăzi PSD Iași. Cât am fost președintele
partidului, atât în timpul campaniei electorale din 2016, cât și după alegerile locale și parlamentare, pe care le-am câștigat împreună, nu v-am cerut niciodată să-mi slujiți interesele personale sau să vă supuneți unor decizii aberante, ci v-am rugat, am insistat chiar, să vă exprimați întregul atașament față de orașul Iași și comunitatea noastră.

Am trăit cu speranța și continui să cred că personalitatea domniilor voastre este cu mult mai puternică decât constrângerile la care sunteți supuși de către unii lideri vremelnici și lipsiți de caracter de a vă alătura unor grupuri de interese dăunătoare Iașului. Oamenii buni slujesc un ideal.

Iașul nostru nu este și nici nu va fi vreuna dintre feudele din țară, păstrate intenționat în sărăcie cruntă, în care „baronii” locali își permit orice fărădelege, ci un mare oraș în care istoria, arta, cultura, educația reprezintă pilonii pe care ne-am construit modul nostru de a fi. Un mod care ar trebui să respingă automat fățărnicia politică.

Cu doi ani în urmă, împreună am jurat în fața lui Dumnezeu și a comunității ieșene că vom face tot ce ne va sta în putință pentru a aduce prosperitate orașului căruia îi aparținem, iar eu vreau să privesc fără să-mi fie rușine de mine în ochii ieșenilor care au avut încredere în programul nostru de guvernare locală. Poate că ați uitat că nu numai datoria și bunul simț ci însăși legea cer alesului să fie în slujba cetățeanului și nu în solda unui găști și la cheremul unui politruc.

Nu vreau să neglijați nici faptul că justiția vă apără de orice abuz politic așa cum deja s-a demonstrat atât în Iași cât și în țară. Epoca în care deciziile privind soarta orașului și a consilierilor erau luate ca pe vremea comunismului, în biroul unui prim-secretar, a apus.

Le mulțumesc din suflet celor care au avut tăria de caracter de a rezista presiunilor nedemne exercitate asupra lor, respectând atât promisiunile pe care ni le-am asumat în fața ieșenilor cât și prieteniile pe care le-am legat între noi cu doi ani în urmă.

Cu stimă,

MIHAI CHIRICA
Primarul Municipiului Iaşi