Screening gratuit la IRO Iași, „Previne cancerul!”

foto_invitat_stiri

Campania PREVINE CANCERUL

Insitutul Regional de Oncologie Iasi deruleaza timp de cinci luni campania de promovare a screening-ului pentru depistarea cancerului. “Previne Cancerul” – Campanie de comunicare si informare in ceea ce priveste importanta preventiei. Lunile octombrie, noiembrie si decembrie vor fi dedicate investigaţiilor iar primele două luni din 2019 – analizării datelor.

Până la sfârşitul anului, persoanele din zona Moldovei vor putea să se înscrie şi să facă investigaţii gratuite în cadrul programelor de screening pentru depistarea cancerului de sân, col uterin, colon şi prostată. Pana in acest moment s-au primit la programari@iroiasi.ro, aproape 2000 de cereri de evaluare.

Medicii sustin ca pacientii ar trebui sa fie interesati permanent sa isi faca controalele periodice, nu doar pe timpul acestor campanii vizibile.

Specialistii sustin că, dacă este descoperită în fază incipientă, boala poate fi tratată, de aceea trag un semnal de alarmă pentru a determina populaţia să vină la spital chiar dacă nu acuză semne ale bolii.

La IRO Iaşi, în primele luni ale anului 2018 au fost confirmate 133 de noi cazuri de paciente cu cancer la sân, dintr-un total de 3.045 de cazuri aflate în evidenţa spitalului.