Școlile și grădinițele se redeschid după 3 scenarii

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astazi redeschiderea şcolilor si gradinitelor începând de luni, 8 februarie, în trei scenarii, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate. Majoritatea tarilor europene au redeschis scolile dup ace s-a constatat o scadere a numarului de cazuri Covid.

In Romania numarul de cazuri a scazut, la fel ca sic el al pacientilor internati in sectiile ATI din tara.

Klaus Iohannis – presedintele Romaniei

”Putem sa constatam ca incidenta bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai putine persoane internate la terapie intensiva, avem ceva mai putine persoane care se interneaza in spital in fiecare zi. Deci, cum spun expertii trendul este descendent”

Din acest motiv, de luni se va relua normal semestrul II unde incidenta numarului de cazuri Covid o va permite.In localităţile din scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală. În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă merg la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală, din ciclul secundar doar copiii din clasa a VIII-a, iar de la liceu merg doar copiii din clasa a XII-a. În localităţile aflate în scenariul roşu merg doar copiii la grădiniţă şi copiii din ciclul I-IV. Restul vor face şcoala online

Klaus Iohannis – presedintele Romaniei:

”Mai sunt multe detalii de clarificat, cum se verifica daca un copil este bolnav sau nu, ce se face in acel caz, la cate cazuri de imbolnavire dintr-o scoala se inchide scoala si asa mai departe. Toate aceste lucruri vor fi rapid clarificate printr-un ordin de ministru comun al ministerului Educatiei si ministerului Sanatatii, un ordin care va fi pregatit astazi si maine si va fid at publicitatii”