Școlile, lăsate să se organizeze pentru scenariul roșu

elevi-școală-rucsacuri

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a dat posibilitatea unitatilor scolare din municipiul Iasi sa se organizeze pentru intrarea in scenariul rosu. Din acest motiv, desi Iasul a intrat in scenariul rosu, activitatea fata in fata a unitatilor de invatamant va fi suspendata incepand cu data de 9 noiembrie. In schimb, activitatea cafenelelor si a restaurantelor a fost suspendata la interior de astazi.

Rata de infectare pe municipiul Iasi a fost ieri de 3.27 iar autoritatile au impus un pachet de restrictii valabil pentru 2 saptamani pentru prevenirea raspandirii coronavirusului.

Ovidiu Mihaiuc-  purtator de cuvant Prefectura Judetului Iasi

Activitatea agentilor economici, de tipul restaurantelor sau sau cafenelelor va fi interzisa pentru 2 saptamani. Pentru aceeasi perioada va fi interzisa si activitatea salilor cu jocuri de noroc, a salilor de spectacole, a teatrelor si a cinematografelor.

Ieri dupa amiaza, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a emis un comunicat de presa prin care anunta ca scolile si gradinitele se inched incepand de astazi, inainte de votul final in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Anuntul ISJ s-a propagate cu repeziciune pe grupurile de parinti. Doar ca, Comitetul Judetean a ingaduit pana luni scolilor sa se organizeze pentru scenariul rosu.

Mihai Chirica- primarul Municipiului Iasi

Avand in vedere ca masura nu poate fi luata intempestiv, s-a luat aceasta masura ca aceasta masura sa intervina odata cu ziua de luni.  Astfel incat si  parintii si noi, dar si institutiile scolare sa aiba timp de organizare

Scolile se vor afla in scenariul rosu pana la data de 23 noiembrie. Daca ata de infectare nu va scade nici atunci sub pragul de 3.00, invatamantul online va fi prelungit cu alte 2 saptamani.