Școlile din Miroslava sunt pregătite pentru începutul anului școlar

foto_Dan_Nita

Miroslava în pragul toamnei

Unitatile de invatamant de pe raza comunei Miroslava au intrat in lucrari de reparatii dupa incheierea anului scolar precedent. La unele dintre ele s-a schimbat total aspectul pentru a corespunde normelor cerute de Ministerul Educatiei. Prezent la emisiunea La Pas prin judetele Moldovei, primarul Dan Nita si-a exprimat nemultumirea fata de activitatea cadrelor didactice si cere o implicare pe masura pentru cresterea rezultatelor scolare.

Miroslava pune accent pe calitatea invatamantului si in special pe rezultatele elevilor de la Liceul Agricol, cel mai vechi de profil din tara.

Dan Nita – primar Miroslava:

„Modul nostru este deficitar de a organiza activitatile. Daca noi raspundem de constructiile in care copiii invata probabil ca oamenii care se ocupa de curicula nu prea isi dau interesul. Cooporarea intre noi este asa cum este, nu prea este buna. Inspectoratul Scolar este o institutie care apartine de Ministerul Educatiei, ei nu au nicio legatura cu unitatile administrative. Legea ne obliga pe noi sa ne ocupam de toate constructiile din curtile scolilor, noi pe cat putem ne dam silinta sa facem tot ce este posibil ca elevii sa aiba rezultate dar ceilalti nu-si dau interesul. Nu poate sa vina un cadru didactic la scoala ca la un servici. Eu asa am invatat de la profesorii mei”.

Primarul Miroslavei da asigurari ca anul scolar poate incepe fara probleme in comuna sa.

„Din punctul meu de vedere Miroslava este pusa la punct. Am terminat lucrarile la Scoala Generala de la Cornesti anul trecut iar anul asta am facut reparatii capitale si arata altfel. Se lucreaza in continuare la Liceul Agricol Kogalniceanu. S-a terminat caminul pentru elevii care vor invata in acel liceu si se lucreaza in continuare in scoala mare cum ii spunem noi din curtea Liceului Agricol. La scoala Gimnaziala din Miroslava nu se pune problema. Am luat o hotarare in Consiliul Local ca toti elevii sa invete numai dimineata”.