Școlile din localitățile cu incidența de sub 3 revin la cursuri în format fizic

masca scoala

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în localitățile unde incidența este mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori școlile și grădinițele vor începe orele cu prezență fizică, prin decizie proprie.

Desfăsurarea cursurilor în format fizic condiționată de rata de vaccinare a cadrelor didactice rămâne în vigoare în localitățile cu o rata de infectare de peste 3 la mie.

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3‰.”, transmite Sorin Cîmpeanu.

Regulile de igienă sanitară trebuie în continuare respectate.

„Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe”, a zis Ministrul Educației.

În acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic, pe site, rata de incidență pentru fiecare localitate în parte. Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5.338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.