Școlile din Iași vor face economie la energie

Sub presiunea crizei energetice, autoritatile locale impreuna cu insitutiile de invatamant cauta impreuna solutii pentru ca elevii din Iasi sa aiba parte de cele mai bune conditii pe timpul iernii. Situatia este destul de dificila intrucat unele scoli din municipiul Iasi au ore atat dimineata, cat si dupa amiaza, iar consumul de energie va fi ridicat.

Pe fondul presiunii facturilor mari de energie, scolile din judetul Iasi vor funtiona dupa reguli bine stabilite de catre Inspectoratul Scolar Judetean.

Luciana Antoci, insp. gen.ISJ Iasi : „Ne referim aici la energie termica pentru ca sunt cele doua tipuri de facturi care cu siguranta vor impovara sarcinile pentru unitatile administrativ teritoriale dar pana cand nu vom avea primele facturi venite e greu sa estimam pana unde vor merge costurile. Cert este ca trebuie gasit un echilibru intre nevoia de economie dar si asigurarea confortului termic al elevilor in perioada de iarna”.

Directorii de scoli care nu vor face economie vor fi penalizati, spun autoritatile locale.

Mihai Chirica, primar Iasi: „Suntem afectati de aceste lucruri ca orice alt roman, ca orice alt european. Indiferent de cat de greu va fi , va trebui sa sustinem educarea copiilor nostri pentr ca ei reprezinta viitorul acestei tari iar de caltatea educatiei pe care o facem pentr ei va depinde cat de mult vom rezista in fata acestor provocari”.

Directorii de scoli din mai multe judete au primit recomandari de la autoritatile locale sa gaseasca solutii pentru reducerea costurilor la facturi.