Școli închise de Covid

student online scoala

Instituții de învățământ închise de Covid. Este vorba de 3 grădinițe, 4 colegii și o scoala postliceală din Iași care au suspendat cursurile fizice din cauza confirmarii unor cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

„Având în vedere cazurile Covid confirmate până în prezent în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași, putem menționa că în momentul de față există 8 unități care au cursurile suspendate din cauza cazurilor confirmate. Menționam astfel: Colegiul „Emil Racovoță” din Iași, Colegiul Nașional „Garabet Ibrăileanu”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, de asemenea Colegiul Economic Administrativ, Grădinița Nr. 8, Grădinița Nr. 20,  Școala Posliceală „ Aprendis” și Grădinița nr. 18. Ca număr de elevi confirmați cu noul coronavirus sunt 1.870 și 277 de cadre didactice.”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași.

În aceste unitati scolare s-au luat mai multe masuri, precum izolarea cazurilor confirmate, igienizarea si dezinfecția spațiilor școlare. În județul Iași, 136 de grupe de învățămât preșcolar, primar și 373 clase din ciclurile gimnazial, liceal, profesional sau postliceal au cursurile fizice suspendate.