Scoli din judetul Iasi admise in reteaua pilot de scoli verzi

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a publicat astăzi, lista finală a proiectelor admise la finanțare (după soluționarea contestațiilor) în cadrul apelului competitiv de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Alocarea financiară destinată acestui apel este de 225.000.960 de euro, fără TVA, obiectivul investiției fiind acela de a asigura sustenabilitatea unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi.

Prin subcomponenta de reabilitare energetică se urmărește reabilitarea unor unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi, iar prin componenta de construcții noi se urmărește construcția de unități de învățământ care să dobândească statutul de școală verde.

Având în vedere importanța sectorială a acestei investiții, atât prin construcția de unități de învățământ în zonele cu creștere demografică, dar și prin renovarea și modernizarea celor existente, Ministerul Educației va folosi mecanismul supracontractării pentru a finanța cât mai multe proiecte eligibile.

Cele 5 scoli din judetul Iasi care au fost admise la finantare sunt din Valea Lupului, Valea Adanca (Comuna Miroslava), Modernizarea si reabilitarea cladirii Școlii Profesionale Holboca, Corp C si construirea spatiilor de invatamant din localitatea Dancu, comuna Holboca, infiintarea unei scoli verzi in comuna Rediu si Modernizarea cladirii Colegiului National G.Ibraileanu, extinderea cladirii Colegiului National M. Eminescu, extinderea cladirii Liceului Teoretic M. Costin, parte din acelasi proiect depus de Municipiul Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *