Școala Verde de la Valea Adâncă, aproape de realitate

Comuna Miroslava va avea prima scoala verde din zona si va fi construita in Valea Adanca. Aceasta va fi realizata pe o suprafață totală de 7.240 mp, din care școala propriu-zisă va avea o suprafață construită de 1.118 mp. Valoarea investitiei ajunge la 4 milioane de euro, iar proiectul ar urma sa fie gata pana anul viitor.

Deja se lucreaza la proiectul tehnic, potrivit edilului comunei Miroslava. Noua clădire va fi construită din materiale ecologice, sustenabile, orientată cu ferestre care permit captarea luminii naturale. Totodată, va fi dotată cu un sistem de ventilare/captare/filtrare a aerului de interior și un sistem de încălzire eficient energetic, fiind anvelopată conform normelor din domeniu și dotată cu panouri fotovoltaice.

Dan Niță – primar comuna Miroslava

„Acum se lucreaza la proiectul tehnic la Scoala Verde de la Valea Adanca. S-a decopertat stratul vegetal din zona respectiva. Lucrarea este executata de un constructor care a facut si scoala de la Miroslava si speram ca in maxim un an si trei luni de zile, pentru ca proiectul trebuie sa-l faca in trei luni de zile si in 12 luni sa fie finalizata lucrarea. Speram ca anul viitor, anul de invatamant 2025-2026 sa avem scoala verde in localitatea Valea Adanca din comuna Miroslava.

Conform Primăriei Miroslava, proiectul include construirea unei clădiri după modelul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava iar valoarea investitiei ajunge la 4 milioane de euro.

Dan Niță – primar comuna Miroslava

Valoarea investitiei din cate imi aduc eu aminte este de 4 milioane de euro. Dar totul va fi nou, va functiona pe ceea ce ne da natura, lumina, caldura si celelalte, o sa fie ceva frumos.

Fondurile respective sunt din PNRR.”

Imobilul va avea un regim de înălţime parter cu 2 etaje. Fiecare nivel dispune de câte șapte săli de clasă. Pe lângă acestea, la nivelul parterului vor fi amenajate administrația, cancelaria și spațiile tehnice, iar la etaje patru laboratoare (fizică, biologie, chimie și informatică), o bibliotecă și o sală de prezentări. Totodată, școala va fi dotată cu un cabinet medical și un cabinet psihologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *