Scoala Titu Maiorescu ramane inchisa!

Sharing is caring!

La Scoala „Titu Maiorescu” Iasi a fost confirmat primul caz de coronavirus. Acesta a fost depistat in urma unui test PCR pentru COVID-19. In urma testarii, mecanicul scolii a fost confirmat pozitiv. Scoala va ramane inchisa.

Presedintele USLIP Iasi, prof. Laviniu Lacusta, a recomandat ca atat profesorii, cat si elevii sa nu participe fizic la cursurile de pregatire care au inceput azi, pana la clarificarea intregului context epidemiologic.

Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi: “Am luat legătura cu Inspectoratul Scolar General si am ajuns la un punct de vedere comun că în acest context nu putem trimite pe nimeni în unitatea scolară pentru a participa la cursurile de pregătire. La Scoala ”Titu Maiorescu” avem o persoană confirmată pozitiv si una în proportie de 99 la sută, este vorba despre sotul doamnei respective care a fost trimisă în carantină de către DSP Iasi. Urmează ca peste aproximativ 3 zile să fie făcut din nou acest test PCR pentru că putem bănui că ar putea apărea si alte situatii dintre cei 9“.

Desi barbatul nu a avut contact cu personalul didactic, s-a decis testarea intregului personal si efectuarea online a cursurilor de pregatire pentru evaluarea nationala.

Ichim Oana  Mirela, director Scoala Titu Maiorescu: “In cursul zilei de ieri am fost testati 9 angajati din care 8 am iesit cu rezultatul negative, iar unul cu rezultatul pozitiv. Rezultatele au venit aseara tarziu, drept pentru care am luta masura imediata ca in cursul chiar noptii sa anuntam elevii si parintii de suspendarea cursurilor de pregatire pentru evaluare nationala. Suspendarea intregii activitati din scoala chiar si a cadrelor didactice pentru incheierea situatiei scolare. A fost anuntat DSP, a fost anuntat ISJ, acum lucrurile sunt in derulare, asteptam Ancheta epidemiologica si masurile care ni se vor impune de catre DSP“.

Cei 100 de elevi care urmau sa vina la cursuri la Scoala “Titu Maiorescu” din Iasi, vor urma online orele de pregatire pentru evaluarea nationala.

shares