Scoala profesionala Fantanele, primul proiect Erasmus+

scoala fantanele

Scoala profesionala Fantanele a obtinut finantare pentru primul proiect Erasmus+ Mobilitatea Europeana. Acesta prevede formarea profesionala a elevilor si profesorilor, prin stagii de practica in doua tari europene. Elevii vor avea ocazia sa cunoasca cultura si agricultura din Portugalia si Italia, timp de 2 saptamani.

Maria Chelaru, director Scoala Profesionala Fantanele: „Proiectul Mobilitatea Europeana, o sansa pentru tinerii nostrii este primul proiect cu finantare europeana in valoare de 39.091 mii euro si consta in organizarea instruirii practice in 2 tari din UE, respectiv Portugalia si Italia. Este vorba de 16 elevi care vor participa prin cele 2 fluxuri, cate 2 saptamani in fiecare tara la activitati practice si de laborator in tarile respective, in ferme agricole specializate”.

Elevii vor dobandi compente tehnice noi, vor face cursuri specializate pe limbi straine si vor merge in vizite culturale. Pentru a putea aplica la acest proiect tinerii vor trece prin mai multe etape de selectie.

Adelina Stefanache, profesor agricultura – horticultura: „Trei probe, prima proba este de specialitate agricola, consta intr-un test scris de 60 de minute maximum, proba a doua, proba de competente lingvistice, 10 minute per elev care consta intr-un interviu si proba a treia, de competente digitale care consta tot asa in 10 minute per elev. Fiecare proba are maximum de puncte de 100 de puncte si se va face media aritmetica, minimul de punctaj admis este de 60 de puncte”.

Mobilitatile se vor desfasura in primile 2 saptamani din luna martie, in Portugalia respectiv 2 sapatamani din luna mai, in Italia. In acest timp, elevii vor intra in contact cu agricultura de performanta din tarile europene.