Scoala pentru valori autentice la Gradinita cu Program Prelungit 12

parinti

Pe baza proiectului initiat de Inspectoratul Scolar Judetean, Gradinita cu Program Prelungit numarul 12 a demarat o actiune de informare a parintilor in privinta adoptarii unui stil de viata sanatos pentru copii pornind de la alimentatia de baza si pana la atragerea acestora in diverse activitati ce trebuie sa presupuna efortul fizic.

Din cauza programului haotic al parintilor, in ultimii ani, tot mai multi copii prezinta risc de obezitate, diabet si boli cardiovasculare. Laura Trandafir, medic specialist in gastroenterologie le-a explicat parintilor ca printr-un stil de viata ordonat si sanatos, copiii se pot dezvolta armonios. In cele mai multe cazuri, parintii sunt foarte atenti la alimentatia copiilor insa, au fost si situatii in care, princhindeii au avut de suferit din cauza ritmului dezordonat impus de cei mari.

Eu zic ca au datorita parintilor care ii ajuta si ii sprijina sa lupte impotriva tentatiilor, atat tentatii alimentare de tip fast food, sucuri cat si sa le insufle uns til de viata sanatos prin faptul ca in familie se consuma in continuare fructe si legume, mancare facuta in casa, respecta cele 3 mese principale ale zilei, doua gustari, sa respecte micul dejun atunci cand este posibil. De asemenea, copiii au un stil de viata sanatos daca parintii sunt activi, fac plimbari, fac sport, intra in jocul lor chiar daca timpul in ziua de azi nu ne permite”, a declarat Laura Trandafir – medic specialist gastroenterologie.

Un stil de viata sanatos pentru prescolari inseamna 3 mese principale in timpul zilei si doua gustari. Micul dejun este cea mai importanta masa pe care niciun parinte responsabil nu trebuie sa o omita.

Trebuie sa avem un stil de viata sanatos si pentru copii si pentru noi…Voi pune in practica tot ce a zis doamna doctor ca sa fie bine”, a spus Ana Maria Flueraru, parinte.

Parintii au avut ocazia de a pune intrebari medicului specialist si vor incerca sa corecteze aspectele negative din etapa de crestere a copiilor.

Actiunea a fost de informare a parintilor pentru a avea un program cat mai riguros din punctul de vedere al sanatatii, pentru a avea o alimentatie sanatoasa, pentru a face sport copiii si a iesi in aer liber. Este un proiect al Inspectoratului Scolar. Se numeste „Scoala pentru valori autentice” care propune in fiecare luna o tema spre dezbatere”, Maria Velincov – cadru didactic Gradinita PP 12.