Școală nouă pentru 350 de elevi la Șipote

scoala sipote

Astazi a fost inagurata noua scoala din satul Chiscareni, comuna Sipote. In aceasta unitate de invatamant dedicata claselor I-IV vor invata aproximativ 350 de elevi. Cladirea dispune de toate utilitatile necesare potrivit standardelor europene iar investitia s-a ridicat la suma de 550 de mii de euro.

“Ne aflam in satul Chiscareni la receptia scolii, la sfintirea scolii I-IV, un proiect prin PNDL, o valoare de 550 de mii de euro, 100 de mii de euro din fonduri din bugetul local, 450 de mii de euro de la Ministerul Dezvoltarii.”, a declarat Puiu Constantin – primar Sipote.

Lucrarile la noua scoala au inceput in 2018 si au fost incheiate anul acesta. Aici vor putea invata si elevi din satele vecine.

“Proiectul a fost inceput in 2017, lucrarile au inceput in 2018 si anul acesta s-au terminat. Elevii vor putea sa inceapa scoala aici, in jur la 350 de elevi, dar la scoala Chiscareni, momentan avem in jur la 250, dar vom mai aduce din satele vecine de la Iazul Vechi sa o umplem la capacitate.”, a adaugat primarul Puiu Constantin.

Aceasta este una dintre cele 272 de scoli modernizate in judetul Iasi.

“Am finalizat inca o scoala din pachetul de 272 de scoli modernizate in judetul Iasi. Sunt pese 200 de scoli pe care am reusit sa le modernizam, pana la sfarsitl anului cu siguranta vor fi finalizate si celelalte inca 40 de scoli. O scoala moderna, o scoala europeana, cu generator de curent, cu cabinete medicale, cu centrala termica si toaleta in interior. Sipote face parte dintr-un program pilot, un program european realizat cu Consiliul Judetean, pentru profesori, pentru elevi, burse pentru elevi, 100 de lei pentru fiecare elev care este prins in program, precum si tabere scolare.”, a declarat Maricel Popa, presedinte CJ Iasi.

Din toamna, scoala din Sipote va fi dotata cu mobilier nou, calculatoare si tablete electronice.

“Pentru mine este un moment plin de emotie, in care beneficiarii nostri elevii vor fi primiti intr-o scoala, luminoasa, primitoare, reabilitata din scoarta in scoarta. Ceea ce promisese si domnul presedinte al consiliului Judetean, in curand si interiorul va avea mobilier nou pentru toti elevii aceste scoli. Ne bucuram tare mult, cu eforturi deosebite, consistente, am reusit si noi, ca elevi de la tara sa beneficiem de spatii prielnice actului nostru educativ.”, a declarat Mariana Paraleste, director Scoala Gimnaziala Sipote.