Școală nouă la standarde europene în Miroslava

WhatsApp Image 2021-11-05 at 16.44.16

O școală nouă a fost ridicată în comuna Miroslava. Amplasata în curtea Liceului Agricol „Mihail Kogălniceanu”, unitatea de învățământ va oferi posibilitatea ca aici să mearga la cursuri 1.000 de elevi. Lucrările au început în toamna anului trecut și vor fi finalizate până la debutul anului scolar viitor.

Lucrările la școala nouă „Colonel Constantin Langa” se apropie de finalizare. Clădirea se întinde pe o suprafață de 1.118 mp și va deservi sute de elevi, în 34 de sălii de clasă.

„Lucrările sunt finalizate, se fac acum mici retușuri în școala respectivă, chiar astăzi am vizitat școala. Săptămâna viitoare va fi făzută recepția finală sau recepția la terminarea lucrărilor. Este o școală mare, cu un număr de 34 de săli de clasă, unde vor învăța toți copiii din comună, în anul acesta nu, dar în anul 2022-2023 vor învăța în școala respectivă. Acum vor învăța numai elevii din satul Miroslava, de la Școala Constantin Langa și numai elevii care sunt prinși în școala gimnazială, clasele primare vor învăța în vechea școală.”, a transmis primarul Miroslavei, Dan Niță.

Comuna Miroslava dispune acum de un număr suficient de locuri în unitățile de învățământ.

„Putem să primim un număr mult mai mare de copii în școlile noastre, noi la ora actuală avem un surplus de săli de clasă. Dacă populația crește, și crește de la o zi la alta, suntem pregătiți pentru ceea ce se poate întâmpla în viitor.” , a declarat Dan Niță.

Proiectul de extindere a școlii se ridica la 9,5 milioane de lei, jumătate din sumă fiind asigurată de guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar cealaltă jumătate fiind din bugetul consiliului local Miroslava.