Scoala moderna pentru elevii din Miroslava

scoala

55 de elevi si 56 de cadre didactice din Miroslava vor desfasura activitati educative intr-o scoala moderna, spatioasa, dotata cu echipamente de ultima generatie. Investitia s-a ridicat la 9,7 milioane de lei, primaria predand cheia profesorilor si invatatorilor.

Scoala in care studiaza acum elevii din Miroslava are o capacitate redusa, in clase invatand si cate 35 de elevi.

Aurora Deliu – director scoala Gimnaziala „Colonel Constantin Langa” Miroslava: „Din ianuarie aici vor studia 550 de elevi de clase primare si pana la gimnaziu. Avem 4 clase de pregatitoare, cate doua clase pe celelalte niveluri. Este o scoala spatiuasa care ne permite o educatie la nivel meuropean, la standarde inalte”.

Desi in comuna sunt inregistrati peste 6000 de copii si tineri, aici au ramas putini peste 1200, restul au ales sa studieze la scolile din oras.

Noua scoala va atrage mai mult tinerii spre locurile natale.

Aurora Deliu – director Scoala „Constantin Langa” Miroslava: „Incepand din martie am realizat ziua portilor deschise, in on-line. cu parintii de la clasele a IV-a, de la gradinita. Sa ii convingem pe parinti sa isi lase copiii in comuna noastra pentru ca vor avea un viitor asa cum isi doresc”.

Scoala are in total 25 de sali de clasa, 4 laboratoare, biblioteca si spatii pentru depozitare. Toata aparatura este noua, incepanad de la tabla de scris si pana la video-proiector. In continuare se lucreaza la exterior si in plan este o sala moderna de sport.

Dan Nita- primar Miroslava: „Prima data, amenajarea curtilor. Amenajarea cailor pietonale. Sigur o sa incepem si o sala de sport. In padurea invecinata o sa facem un parc natural unde copiii se pot plimba. Amenajam curtea liceului sau palatul Sturdza care va fi muzeu in viitorul apropiat”.

Lucrarile la noua institutie de invatamant s-au finalizat in mai putin de un an.