Școala informală de IT susține ieșenii fără loc de muncă

unnamed

Scoala Informala de  IT vine in sprijinul comunitatii iesene, din dorinta de a o ajuta sa valorifice oportunitatile de angajare in industria IT&Software. Cursurile vor fi organizate de Asociaţia pentru Educatie Informala din Cluj-Napoca si Dan Zaharia, site manager al scolii informale de IT. In Iasi, din 2015, de cand si-a inceput activitatea, Scoala Informala de IT are aproximativ 350 de absolventi.

Mihai Chirica, primar Iasi

Tema acestui proiect nu este complicata in principiu, vizeaza incercarea de a-i convinge pe romanii care nu-si mai gasesc locul in strainatate sa vina acasa cu o sansa in plus de a se integra intr-un domeniu de activitatea foarte bine platit sau poate printre cele mai bine platite in momentul de fata din Romania cu exceptia domeniului sanitar.

Scoala informala de IT ofera indrumare pentru specificul fiecarei persoane si urmareste integrarea mai multor persoane in IT si nu are ca obiectiv doar cresterea numarului de cursanti. Mai mult, dupa absolvirea unui astfel de curs, scoala faciliteaza angajarea cursantilor prin pastrarea legaturii cu companiile de IT din Iasi si punerea in contact a cursantilor cu acestea.

Dan Zaharia, site manager Iasi

Initiativele pe care astazi dorim sa le prezentam si sunt adresate cauzei repatrierii unui numar cat mai mare dintre confratii nostri de peste hotare sustin 2 directii majore de actiune.

Reusim sa oferim sansa celor dornici sa isi gaseasca o cariera de succes in industria IT & Software, sa apeleze la cursuri, dar sa invete IT urmand sa plateasca abia dupa angajare.

Acest mesaj este dedicat intr-un program social asa dupa cum bine stpunea domnul primar, persoanelor care in perioada aceasta si-au pierdut s-au isi pierd locul de munca, indiferent ca este vorba despre persoane care patesc acest necaz in tara sau in strainatate.

Cursurile au loc in salile de curs ale spatiului tehnologic iar costurile programelor educationale depind de durata cursului.