Școala de vară de la USV Iași. Elevii de la mai multe licee din Moldova trăiesc experiența de a fi student

Elevii de la mai multe licee din Moldova au venit in vizita la Universitatea Stiintele Vietii din Iasi pentru a lua pulsul vietii de student. Pret de cateva zile, tinerii au vizitat salile de clasa, laboratoarele, au participat la cursuri si au simtit putin din atmosfera studenteasca.

Eduard este din Tecuci si a venit la Scoala de Vara de la Universtatea Stiintele Vietii din Iasi. Chiar daca este in clasa a XI-a deja se gandeste la viitorul sau si vrea sa mearga la Facultatea de Agronomie. Iubeste mult acest domeniu pentru ca parintii sai lucreaza in domeniu si vrea sa fie un specialist cu diploma.

Eduard Guita, Elev:

„Ma pasioneaza agricultura si aceasta o am in vizior dupa terminarea celor 12 clase si a oportunitatilor pe care ni le ofera aceasta unviersitate. Familia mea are o mica asociatie si de mic copil m-a cuprins. Ii ajut la diferite treburi la camp, ma pasioneaza si vreau sa fac asta mai departe”.

Tinerii au venit insotititi de profesorii care spun ca tinerii sunt incantati de experienta de la USV Iasi.

Irina Susnea, Profesoara

„Speram ca in urma acestei participari, elevii sa isi aleaga domeniile universitatii”.

Scoala de vara se afla la cea de-a patra editie si reprezinta o oportunitate pentru universitate sa atraga cat mai multi viitori studenti.

Vasile Stoleru, Prodecan USV Iasi:

„Scoala de vara este deschisa tuturor liceelor, nu neaparat din zona Moldovei. Avem si din Braila, Galati care sunt veniti la noi la universitate. Scopul acestei scoli de vara este de a pune in mod practic elevii din aceste licee in contact cu cadrele didactice, cu studentii de la universitate, cu viata pe care ei o regasesc in universitate”.

Viitorii ingineri, medici veterinari sau biologi vor putea descoperi viața de student luând parte la cursuri introductive, participând la activități practice din atelierele de microproducție ale Universității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *