Scoala de vara BeSTOMATIS

Norina_Forna

Proiecte pentru studentii UMF

UMF “Grigore T. Popa” din Iasi a lansat proiectul “BeStomatis- Cum ar fi sa fii Medic Stomatolog?” Acesta este confinant de Ministerul Educatiei Nationale, in cadrul Programului privind invatamantul secundar ROSE.

„Acest poriect isi propune in primul rand o acomodare a viitorilor studenti in medicina dentara, in tehnica dentara, de a realize acest parcurs si desigur de a-si crea un ideal in viata de a putea practica ca si medic sau tehnician dentar. Sigur ca de la scenariu si pana la practica propriu-zisa este un drum mai lung dar elevii cu posibilitati mai reduse, care isi pot propune astfel de parcursuri presupune un efort atat financiar cat si cel care se rezuma la activitatea propriu-zisa de invatare.”, a declarat Prof. univ. dr. Norina Forna, manager proiect.

Obiectivul principal a proiectului este de a sprijini 150 de elevi, potentiali studenti din medii dezavantajate, in urmarea unui program de vara de tip punte pentru integrarea in domeniul medical.

„Dorim ca cei 50 de student in acest an sip e timpul celor trei ani, 150 sa beneficieze de acest management complet care se adreseaza in primul rand materiilor pe care ei le pot realiza in anul I, dar li se povesteste despre analiza swot pe fiecare domeniu si dincolo de acest lucru realizeaza o vizita atat in facultate cat si in zona privata, pentru ca proiectul presupune un contract cu un laborator de tehnica dentara in care ei pot patrunde, respectiv intr-o clinica privata luand contact cu pacientul, cu dotarile din acest domeniu.”, a completat Prof. univ. dr. Norina Forna, manager proiect.

Prin activitatile desfasurate, elevii vor dezvolta comptente si abilitati relevante pentru accesul si succesul viitor in invatamantul universitar medical.