Şcoală amenajată într-un bloc din Satu Mare. Elevii coboară de la etajul 4 la parter ca să meargă la baie

La Satu Mare, şcoala se face la bloc. Aproximativ 350 de copii din ciclul primar înscrişi la Şcoala Gimnazială „Lucian Braga” din municipiul Satu Mare merg la cursuri în apartamentele dintr-un bloc, în care a fost amenajat un corp al unităţii de învăţământ. În blocul cu patru etaje există baie doar la parter, iar pentru a merge la orele de sport copiii sunt nevoiţi să traverseze o stradă, arată deputatul Adrian Cosma, cel care a făcut publice condiţiile în care învaţă elevii. În plus, ei nu pot ieşi din clădire în pauze, întrucât lângă bloc se află o piaţă.

Şcoala, care funcţionează într-un bloc de locuinţe este situată în cartierul Micro 17 din Satu Mare.

„Primăria Satu Mare, primarul Gabor ar trebui să investească şi să fie atent la toate şcolile din municipiul Satu Mare. Zilele trecute vedeam că este anunţată finalizarea lucrărilor la şcoala Rakoczi Ferenc. A fost inaugurat un nou corp de clădire pentru elevii de acolo. Este un lucru foarte bun şi îmbucurător, însă administraţia locală ar trebui să se uite şi spre Şcoala Gimnazială Lucian Blaga din Micro 17. Copiii de la clasa zero până la clasa a patra învaţă aici, într-un apartament, deci clasele sunt în apartamente!”, a afirmat preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, conform Observator.

Acesta a atras atenţia asupra linoleumului care acoperă podelele, a caloriferelor, a ferestrelor cu gratii, dar şi a faptului că tubul de scurgere a apelor pluviale de pe acoperiş este amplasat chiar lângă una dintre băncile elevilor, Cosma susţinând, în context, că „acest corp de clădire, în lumea noastră, modernă, nu ar mai trebui să existe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *