Scoala a reinceput in Iasi cu noi reguli sanitare

elevi

Peste 127.000 de elevi și preșcolari din învățământul de stat și particular din județul Iași s-au reîntors de astazi la cursuri. Modulul al III-lea din acest an școlar se va încheia, în unitățile de învățământ ieșene, pe data de 17 februarie.

Scoala a inceput ieri pe fondul cresterii numarului de cazuri cu gripa la nivel national. In unitatile de invatamant au fost luate masuri de igiena. Unbitatile de invatamant vor face triaj zilnic. Aceasta este una dintre obligații, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației. Mai exact, școlile trebuie să facă dezinfecția periodică a sălilor de clasă, în timp ce masca de protecție este recomandată atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Sabina Manea, director Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași: „Suntem foarte atenti la sanatatea copiilor si a colegilor nostri. In perioada de vacanta s-a desfasurat o igienizare foarte atenta a spatiilor de invatamant. Exista dezinfectant, sapun si hartie de unica folosinta pe toate grupurile sanitare. Incepem cu triajul copiilor. Parintii nu trebuie sa ii trimita in colectivitate pe copiii care prezinta simptome specifice„.

Masca de protecție este recomandată atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Antonina Bleorț, Purt. Cuv. ISJ Iași: „Pe canalele de comunicare specifice, școlile și grădinițele au informat anagajații din învățământ, copiii și părinții referitor la aceste măsuri și la rolul lor în prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul gripal și în continuarea procesului educațional în condiții normale„.

Deocamdata, la nivel judetean nu a fost suspendata activitatea unei clase pe fondul creșterii numărului de infecții respiratorii.