Schimbări la Spitalul “Sfânta Parascheva”, odată cu creșterea cazurilor de COVID-19 în Iași

sf parascheva

Odată cu creșterea numărului de cazuri de Covid 19 în Iași, Spitalul “Sfânta Parascheva” face demersuri pentru creșterea zonelor destinate celor infectați.

„Din nefericire, numarul pacientilor infectati COVID 19 este in crestere continua. Pentru a sprijini sistemul medical iesean si pentru a temporiza, fara a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infectioase” Sf. Parascheva”, din nou, in spital care ingrijeste doar pacienti COVID 19, conducerea spitalui, impreuna cu cadrele medicale depun eforturi deosebite, astfel incat, pacientii din regiunea Moldovei sa beneficieze de un act medical inalt calificat din punct de vedere al ingrijirii bolilor infecto-contagioase. Astfel, am inceput demersurile necesare demararii procedurii in care numarul de zone tampon si zone destinate pacientilor COVID19 sa fie marit.
Dorim, asa cum am fost pe toata perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacientii, dar si un ajutor colegilor nostri care isi desfasoara activitatea in UPU-rile spitalelor din Iasi si care, in momentul de fata se vad „asaltati” de pacienti infectati sau suspecti COVID19.
Spitalul Clinic de Boli Infectioase este singurul spital care isi desfasoara activitatea medicala ingrijind pacienti COVID si non-COVID in cadrul a doua terapii intensive care necesita resurse umane si materiale deosebite.
Revin cu indemnul adresat populatiei de a se vaccina sprijinund astfel, corpul medical in lupta impotriva pandemiei”, a declarat Florin Roşu.