Schimb de bune practici pentru Serviciile Publice Comunitare Locale

bune_practici

Functionarii starii civile din Romania si-au dat intalnire la Iasi. Acestia au facut schimb de bune practici pentru imbunatatirea serviciilor publice comunitare locale.

A 6-a editie a intalnirii functionarilor de Stare Civila si Evidenta persoanelor din Romania a avut drept scop discutarea problemelor cu care se confrunta functionarii de stare civila si evidenta persoanelor cat si gasirea de noi solutii.

„Am reusit sa ducem Romania in Asociatia Europeana a Functionarilor de Stare Civila pe care o si reprezentam de altfel acolo si pentru prima data in istoria activitatii de stare civila din Romania am organizat anul trecut Congresul European al Functionarilor de Stare Civila si Evidenta Persoanelor. Bineinteles, mai avem si rol de consultant, deci asocitatie profesionala si pentru Comisia Europeana, cateva activitati, noi spunem ca nu ne place sa ne laudam, ne place sa facem ce putem, tot ceea ce ne sta in putinta sa ne atingem obiectivele.”, a declarat Renata Marin, Presedintele Asociatiei Nationale a Functionarilor de Stare Civila din Romania.

La eveniment a participat si primarul Iasului, in urma invitatiei lansate de Asociația Naționala a Funcționarilor de Stare Civilă din România.

„A devenit traditionala aceasta conferinta la Iasi in luna septembrie. O participare la nivel national destul de relevant pentru ceea ce inseamna Evidenta Populatiei din judete mari, din orase mari si speram sa se incheie cu succes, cu schimbul de practici de care fiecare specialist are nevoie si desigur, cu constributia Ministerului Afacerilor Interne care este si el prezent aici. 25 In orice situatie despre care am putea vorbi, Evidenta Populatiei este o stiinta, nu se petrece pur si simplu. Se bazeaza atat pe numerare cat si pe statistica  si presupune o atentie deosebita din partea Statului pentru a stii cum isi gestioneaza populatia.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasului.

La dezbaterile gazduite de Iasi va participa si Comisarul șef Aurel-Cătălin Giulescu, Director al Direcției pentru Evidența Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.