Schimb de „amabilități” în plenul Consiliului Județean Iași

Un schimb de replici între consilierul Etienne Ignat și Costel Alexe a avut loc astăzi în plenul Consiliului Județean. Primul i-a reproșat lui Alexe dezastrul din județ pe partea de dezvoltare, în timp ce acesta i-a transmis voalat că este un incompetent. În cele din urmă, proiectul de hotărâre care a stârnit polemici a trecut.

La ultimul punct al ordinei de zi, privind aprobarea contului anual de execuţie al bugetului general al Consiliul Judeţean Iaşi pe anul 2021, lui Alexe i s-a reproșat lipsa investițiilor.

„M-am uitat pe prima pagină a proiectului de hotărâre și am văzut scris mare: Președinte Costel Alexe. Și când am început să citesc indicatorii de anul trecut am văzut ca ați cheltuit cu 200 milioane mai puțin la secțiunea de dezvoltare, că aveți la bugetul centralizat al fondurilor externe nerambursabile, din 106 milioane de lei prognozate ați cheltuit doar 10 milioane de lei, ceea ce înseamnă 10 la sută, îmi dau seama că este dezastru pe toata linia în execuția de anul trecut. Doua lucruri vă caracterizează ce ați făcut anul trecut: dezastru total pe secțiunea de dezvoltare și vizitele dese pe care le-ați avut din partea DNA”, a declarat Etienne Ignat, consilier județean USR Iași.

În replica, președintele Consiliului Județean l-a ironizat pe consilierul USR.

„La partea cu DNA aș putea să spun eu ceva, dar suntem prea mulți. Iar la partea cu analiza de la punctul 1, dacă te mai întreabă cineva în viața ta, Etienne, să nu spui că ai fost consultant pe fonduri europene, că practic pui umbră asupra activității tale și competenței până acum. Stimați colegi, făcând abstracție de aceasta pauză de publicitate pe care domnul Etienne o transpune prin postarea de luna trecută, astăzi, aș vrea să o supun votului”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Peste 20 proiecte de hotărâre au fost votate astăzi de consilierii județeni. Plenul a votat parteneriatul dintre Consiliul Județean și DGASPC Iași în vederea obținerii finanțării prin PNRR pentru “Reabilitare clădire cămin nr. 2 şi transformarea acestuia în Centru de îngrijire şi asistență pentru persoane adulte cu dizabilităţi Budăi” și pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice și refuncționalizarea Pavilionului I1 din cadrul Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos. De asemenea, consilierii județeni și-au dat acordul pentru demolarea unor construcții din Strada Sărărie nr. 177 C, aflate în administrarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi, astfel încât să poată fi demarată construirea „Centrului Naţional de Terapie cu Protoni”.

Tot astăzi s-a aprobat alocarea sumelor necesare pentru derularea programului de lucrări al DJADP Iași și finalizarea modernizării DJ 281 B Boroșoaia – Plugari, precum și participarea Consiliului Judeţean, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „laşi Infrastructură”. Acest organism are ca scop dezvoltarea infrastructurii pentru transportul rutier de pe raza judeţului Iași.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!