Schema prin care un tată şi cei doi copii ai săi puneau tinere să se prostitueze în Vaslui, Brașov şi Brăila. Una dintre victime a reușit să fugă

Un tată, cei doi copii ai săi și o femeie au recrutat tinere în scopul exploatării sexuale, în locații din România. Fetele erau obligate, prin violență fizică și psihică, să se prostitueze.

Procurorii DIICOT Brașov au reținut, pe 13 decembrie, pentru o perioadă de 24 de ore, patru persoane, trei din aceeași familie, respectiv un tată și cei doi copii ai săi, pentru trafic de persoane.

În acest an, unul dintre ei a recrutat o fată prin metoda loverboy (simularea unor sentimente de iubire și a intenției de a întemeia o familie) în scopul obținerii de beneficii financiare, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției, informează DIICOT.

De asemenea, o femeie cercetată în dosar, profitând de starea de vulnerabilitate a altei persoane vătămate (situația materială precară, lipsa educației, mediu defavorizat) a recrutat, în același scop, o altă persoană vătămată.

Ulterior, cele două victime au fost duse și adăpostite în diferite locații închiriate în orașele Vaslui, Brăila și Brașov, unde au fost obligate prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția.

Pe 13 decembrie, una dintre victime a reușit să fugă și a sesizat poliția, relatează Mediafax. La percheziții a fost găsită și cealaltă victimă, precum și cei patru inculpați.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că sumele de bani provenite din activitatea infracțională au fost însușite integral de către inculpați. Aceștia au fost arestați preventiv pe o durată de 30 zile, măsurile fiind dispuse la 14.12.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov”, adaugă DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *