Scandalos: presedintele CCR, Marian Enache, castiga pe luna peste 100.000 de lei. El are un spor de 7.000 de lei pentru „conditii vatamatoare”, desi lucreaza in Palatul Parlamentului

Seful uneia dintre cele mai hulite institutii din Romania, Curtea Constitutionala, are si unele dintre cele mai mari venituri, ca bugetar, din tara noastra.

Potrivit datelor oficiale ale CCR, Marian Enache are un salariu de 47.000 de lei pe luna si doua pensii speciale care ii aduc in total peste 40.000 de lei lunar.

In plus, presedintele CCR mai incaseaza si o indemnizatie de aproape o mie de lei pe luna si mai multe sporuri, printre care cel pentru conditii vatamatoare, asta desi lucreaza in Palatul Parlamentului. In total, Marian Enache baga lunar in buzunar peste 100.000 de lei.

Iata, defalcate, veniturile de care beneficiaza presedintele CCR:

Pensie speciala de magistrat – 438.965 de lei in anul fiscal 2022;

Pensie speciala de deputat – 55.536 de lei in anul fiscal 2022

Salariu (indemnizatie) brut de 47.074 de lei pe luna, potrivit datelor din septembrie 2023.

Spor de solicitare neuropsihica – 5.884 de lei/ luna

Spor pentru pastrarea confidentialitatii – 1.176/ luna

Spor de conditii vatamatoare – 7.061 lei/ luna

Indemnizatie de doctorat – 950 de lei pe luna.

Reamintim ca recent CCR a respins legea care interzicea cumulul pensiei cu salariu – cum se intampla atat in cazul lui Enache, cat si al majoritatii judecatorilor de la CCR.

„Curtea (Constitutionala n.r.) a considerat ca dispozitiile criticate referitoare la interdictia cumului pensiei cu salariul contravine dreptului fundamental la munca garantat de Constitutie.

In aceste conditii, legea se intoarce in Parlament pentru a fi pusa in acord cu decizia Curtii Constitutionale, in temeiul articolului 147 din Constitutia Romaniei”, a explicat atunci presedintele CCR, Marian Enache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *