Scandal politic de Bahlui

andrei postolache

Considerat in urma cu 3 ani drept o mare speranta a politicii iesene, Andrei Postolache a anuntat astazi ca-si va da demisia din Consiliul Local si USR. Acesta a fost criticat vehement ieri de sustinatorii sai, dupa ce, in sedinta locala, a inclinat balanta decisiv prin votul sau, catre un proiect controversat, in spatele caruia s-ar afla patronul unui ziar din Iasi.

„Așa s-a întâmplat, că la acest vot se mișcau mulți cosilieri prin sală, unii plecau, unii veneau, și atunci am fost unul dintre cele 14 voturi care l-au trecut. Nici nu am știut pe loc că ar fi putut pica dacă nu votam și eu, și oricum, nu asta contează pentru mine. Nu am nimic de câștigat prin votul ăsta decât critici”, a scris ieri pe pagina personala de Facebook, Andrei Postolache.

Multi simpatizanti de-ai acestuia s-au declarat indignati de votul lui Postolache si l-au criticat detul de dur dupa prestatia din Consiliul Local. Dupa o noapte de deliberari, Andrei Postolache a hotarat sa demisioneze din USR si de la Consiliul Local si sa se intoarca in mediul privat.

„La începutul săptămânii viitoare îmi voi depune demisia din Consiliul Local și din USR. E cel mai bine, pentru cauză, și ziua de ieri m-a ajutat să ajung la concluzia asta. A fost o decizie care m-a ținut trez până dimineață, pentru că în scurta mea carieră politică am făcut întotdeauna ce am crezut că e bine și nimic altceva, și tot ce am sperat și făcut am sperat sincer și cu tot sufletul pentru Iași, urmându-mi principiile, și pentru tot ce nu mi-a ieșit cum am sperat eu sau voi e doar vina mea și a nimănui altcuiva, și o să o port asta cu mine pentru totdeauna, cu tot binele și tot ce nu a fost bine la un loc. Asta nu se duce, asta rămâne, și e normal să rămână, și nu mă plâng. Nu m-am temut, și nu mă tem de nimic, dar acum e timpul pentru alții. Nu mă țin de nicio funcție, nu asta mă face cine sunt, și nu aveam niciun plan de a ieși la pensie bugetar de lux. Dacă aș fi vrut asta, mă duceam și eu în parlament când toți se așteptau să o fac, însă pentru mine implicarea politică a avut întotdeauna un scop strict local și o dată de expirare, dată pe care nu am cunoscut-o însă până azi, când e clar că e mai bine ca să nu mai fiu eu acolo în față”, a spus Postolache.