Scandal la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași!

Un conflict a izbucnit la Spitalul pentru Copii din Iasi. Un tata a sunat la Ministerul Sanatatii pentru ca cineva sa vina sa-i consulte copilul. Astfel, in urma acuzatiilor primite, conducerea spitalului a transmis un comunicat de presa.

„Referitor la cazul prezentat în presa locală, pentru informarea corectă a publicului, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași transmite următoarele:

Pacientul la care se face referire, în vârstă de 9 ani s-a prezentat luni, 3 iulie la UPU a spitalului nostru, a fost consultat de către medicii noștri, i s-au recoltat probe pentru analize însă tatăl minorului a refuzat internarea.
Marți, 4 iulie, pacientul a revenit la spital împreună cu mama, a fost internat și s-a aplicat tratament conform protocolului. Din declarațiile mamei, copilul nu se alimentează diversificat, acceptând un meniu extrem de limitat care nu îi aduce un aport suficienți de nutrienți.

Deoarece mama a avut un comportament necorespunzător față de personalul medical și dată fiind starea copilului, medicul curant a decis că se impune o evaluare psihologică a celor doi. Mama a declarat în acest context că ar fi fost bătută de către soț în fața minorului, pe fondul consumului de alcool, ajungând la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, cităm, “cu mai multe coaste rupte”.
Astfel, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași a decis că se impune anunțarea Serviciului de Protecție a Copilului, considerând că minorul poate fi în pericol atât din punct de vedere mental cât și fizic.

Facem precizarea că acestea au fost declarațiile mamei minorului, rămâne ca instituțiile abilitate să preia cazul și să stabilească dacă cele declarate se confirmă.

In final, pacientul a fost externat in data de 7.07.2023 cu recomandări pentru tratament la domiciliu.”  a transmis intr-un comunicat de presă biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *