Scandal intre DRDP si Mihai Chirica, privind centura ocolitoare

Ovidiu_laicu

Soseaua de centura, motiv de disputa

DRDP Iasi il acuza pe Mihai Chirica, ca Primaria nu a predat Ministerului Transporturilor sectoarele de drum aflate pe traseul Variantei Ocolitoare Iasi – varianta Sud. Mihai Chirica sustine ca aceste demersuri au fost realizate si ca CNAIR ar fi singura institutie care tergiverseaza acest proiect.

DRDP Iasi precizeaza ca sectoarele de drum nu au fost preluate de catre CNAIR, acest lucru urmand a fi posibil doar in momentul eliberarii acestora de sarcini de catre administratorul de drept, Primaria Municipiului Iasi, conform documentelor oficiale semnate intre cele doua institutii.

„Credem că ieșenii au dreptul la un aer curat și la soluții coerente pentru descongestionarea traficului. Din păcate, observăm că un proiect atât de important precum Varianta Ocolitoare a Iașului destinată traficului greu riscă să fie blocat din cauza unor ambiții personale sau politice, puse mai presus de interesul ieșenilor, pe care îl clamăm cu orice ocazie. Mai mult, vedem că acest proiect este folosit ca armă electorală chiar de către cei care și-au luat angajamente că vor contribui la implementarea lui”, arată ing. Ovidiu Mugurel LAICU, director general regional al DRDP Iași.

Replica primarului Mihai Chirica nu a intarziat sa apara si sustine ca municipalitatea s-a angajat de peste 10 ani sa sustina demersurile cu privire la acest proiect.

„Noi am spus, va rog sa delegati comisia de predare sa delegam sectoarele de drum. El spune ca : “Va demara procedura de predare dupa ce vor fi comunicate cine sunt cei care vor face proiectul pentru aceste sectoare de centura. Ce Doamne  iarta-ma sa mai comentez la ei?” a declarat Mihai Chirica.

Primarul Iasului, mai sustine ca aceasta tragere de timp are un singur vinovat: Ministerul Transporturilor.