Scandal cat Ministerul Educatiei din cauza unui invatator iesean

scandal iasi

UPDATE:

La 24 ore dupa postarea tatalui si valul de indignare starnit de acesta pe retelele de socializare a aparut si varianta finala a exercitiului. „Corectura fotografiata este scoasa din context, intrucat aceasta se refera la respectarea cerintelor exercitiului. Exercitiul cerea ca elevul sa copieze de pe tabla textul cu erorile incluse, iar mai apoi sa le sublinieze si sa le corecteze. Elevul in cauza nu a respectat cerintele de baza ale exercitiului. Desigur, scos din context, totul arata altfel. Probabil, daca fotografia ar fi inclus toata pagina, contextul ar fi relevat cu totul alta realitate”, sustine un cadru didactic care a primit de la un parinte varianta completa a exercitiului.

STIRE INITIALA:

Un tata s-a revoltat ieri in mediul online dupa ce, copilului sau i-a fost corectata gresit de catre invatator o tema pentru acasa. Desi baiatul a scris „patinoar”, invatatorul i-a taiat litera „o” din cuvant, indicand drept forma corecta „patinuar”.

„David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat: Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg? Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B? Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”, a scris Ionel Tarnoveski. 

Sora baiatului i-a expus greseala invatatorului iar acesta a trimis-o sa consulte dictionarul limbii romane.

“Regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine“, a declarat ministrul Educației, la Parlament.

Ecaterina Andronescu sustine ca invatatorul va fi intr-un program de evaluare. Pe de alta parte, mai multi parinti sunt de partea invatatorului si vor ca acesta sa fie lasat in pace.

Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar sare in apararea invatatorului de la Colegiul Mihai Eminescu. „Chiar daca am putea vorbi de o greșeala a cadrului didactic ni se pare inadmisibila maniera agresiva de a aduce în fața opiniei publice viața profesionala a unui om pentru a fi lovita cu ,,pietre”! Pȃna în acest moment cariera domnului învațator este una ireproșabila! Este apreciat și respectat deopotriva de colegi, elevi și parinți”, se spune intr-un comunicat de presa.