Scădere dramatică a pieței de SH din România

foto_masini

Imediat dupa cea mai mare crestere a pietei auto SH in Romania, aceasta scade cu peste 30% in doar o luna. Care este motivul pentru care soferii fug de masinile SH?

Dupa ce in luna ianuarie si in luna februarie a anului 2018 s-au inmatriculat peste 15.000 de masini, in luna martie a acestui an piata auto a masinilor SH a scazut brusc. De fapt, in comparatie cu luna martie a anului trecut, au fost inmatriculata mai putin cu 30% masini SH in Romania.

Carui fapt se datoreaza aceasta scadere brusca a inmatricularilor SH in Romania si ce zic specialistii?

Romanii se indreapta din nou spre achizitionarea de masini noi
Desi pentru masinile euro3 si euro2 inmatricularile au scazut drastic, pentru masinile mai putin poluante numarul de inregistrari in Romania a crescut cu 50% fata de anul trecut. Romanii se indreapta din nou spre achizitionarea masinilor noi. Iar specialistii considera ca vestea „reintroducerii taxei de mediu” este cea care ii sperie pe soferi zilele astea.

Ministerul Mediului a anuntat in aceasta saptamana ca taxa de mediu urmeaza sa intre din nou in vigoare, iar soferii care au apelat la masinile SH pana acum s-au speriat ca vor urma sa plateasca mai mult, asa incat au renuntat la ideea de achizitionare a unei astfel de masini.

Totusi, surse din apropierea grupului de lucru pentru stabilirea taxei de mediu spun ca aceasta ar urma sa fie mai mica (costul final urmand sa fie cam cu 50 de euro mai jos pe an). Totusi, romanii nu iau in seama zvonurile, iar in lipsa unui calcul concret acestia prefera sa renunte la ideea de a achizitiona o masina poluanta.

Firmele de taxi, rent a car si cele de pe piata automotive in scadere?
Este clar faptul ca o multime de soferi romani au ales sa isi cumpere masina pentru a dezvolta o activitate. In acest fel, foarte multe firme de rent a car din Romania si-au cumparat o flota intreaga de masini sau au ales sa schimbe masinile odata cu eliminarea taxei auto.

Aceste firme vor avea acum de suferit din cauza reintroducerii taxei auto? Ce spun specialistii?

De cele mai multe ori, firmele de taxi sau mai ales firmele de rent a car, care isi trateaza clientii cu seriozitate si cu pretenii, nu vor achizitiona niciodata masini SH sau masini atat de vechi incat sa fie afectati de o astfel de masura.

Prin urmare, specialistii cred ca piata automotive de lux si piata premium, dar si jucatorii de pe piata auto care se respecta nu vor avea de suferit de pe urma reintroducerii taxei auto, deoarece toate masinile folosite de aceste firme sunt noi si nu sun vizate de dorinta autoritatilor de a elimina „bombele pe roti” de pe drumuri.

Sursa: http://www.rentcitycar.com/rent-a-car-bacau