Satul din Botoșani conectat la cel mai rapid internet din Europa, dar fără apă curentă. De ce a anulat primăria licitație pentru rețeaua de canalizare

Nu au reţea de apă curentă, dar compensează prin tehnologie. Este situaţia şocantă pe care o regăsimt în foarte multe sate din România. În cătunul Balta Arsă din judeţul Botoşani, localnicii încă gătesc la pirostrii, cu apă din puţinele fântâni aflate în sat, dar… au internet de mare viteză, cablu TV şi smartphone-uri de ultimă generaţie.

În cătunul Balta Arsă, cu o populaţie de peste 300 de suflete, nu e nimeni care să nu ştie de tehnologie. Au televizoare, telefoane mobile şi acces la internet. Totuşi le lipseşte ceva – reţeaua de apă curentă.

„Avem deja în licitaţie proiectarea cu execuţie a lucrărilor de apă şi canal. Problema este că a trebuit să anulăm licitaţia, întrucât avem, o singură ofertă, despre care comisia a spus că este inacceptabilă.” a declarat Valentin Varvaruc, primar comuna Corni.

În timp ce apa la robinet rămâne un lux, sătenii navighează pe reţelele de socializare sau pe site-urile web la aceeaşi viteză ca în marile oraşe.

Dacă statul se mişcă în ritm de melc când vine vorba de infrastructură, companiile de internet nu bat deloc pasul pe loc. România ocupă primul loc în Europa la viteza de internet şi locul 11 la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *