Satul de justitia din Romania, un vasluian vrea sa ceara azil politic in Rusia

Un barbat originar din comuna vasluiana Berezeni, dar care locuieste in prezent la Brasov, si-a manifestat totala indignare fata de o hotarare a Tribunalului Vaslui, unde a ajuns impreuna cu fratii sai, pentru impartirea unei mosteniri deloc de neglijat, amenintand ca va cere azil politic in Rusia.

Parintii decedati le-au lasat copiilor trei case si aproape 8 hectare de pamant, crezand ca cei trei baieti si o fata se vor intelege frateste. Dar, cum s-a facut pomana de 40 de zile, a pornit si scandalul pe avere. De aici si pana la a lua calea instantelor de judecata nu a mai fost decat un pas, scrie cotidianul local Vremea noua.

Daca pe fond instanta a decis ca pamantul sa fie impartit in mod egal intre ei, iar cele trei case sa revina la doi dintre frati, urmand ca ceilalti doi sa primeasca o compensatie in bani, la Apelul de la Tribunalul Vaslui s-a produs o intorsatura totala, mai ales ca unul dintre frati a si decedat, iar in locul sau a venit la mostenire sotia cu cei patru copii.

Satul de justitia din Romania, un vasluian vrea sa ceara azil politic in Rusia

Tribunalul Vaslui a dispus ca cele trei case sa revina in principal vaduvei si copiilor ramasi fara tata. „Eu cred ca instanta de la Tribunalul Vaslui s-a induiosat cand a vazut cei patru copii fara tata si le-a dat tot lor, iar noi am ramas fara aproape nimic. Dar nu aceasta este problema. Eu locuiesc in Brasov si nu voiam decat sa pot veni, atunci cand mi se face dor, la casa parinteasca si la locurile unde m-am nascut.

Numai ca mi se refuza inclusiv acest lucru. Plus ca nu inteleg de ce asemenea intorsatura de la o instanta la alta. Noi ne intelesesem inclusiv sa platim diferenta in bani, astfel ca toata lumea sa fie multumita. Ceva s-a intamplat intre timp si am ajuns aici. Am luat legatura si cu un executor judecatoresc dar, dupa ce a citit actele, acesta ne-a spus ca exista o problema in decizia Tribunalului Vaslui, in sensul ca am primit mostenirea locuinta, dar fara pamantul de sub ea si el nu poate pune in aplicare o asemenea hotarare gresita.

Dupa o perioada de timp, am primit o noua scrisoare, de la un alt executor judecatoresc. Am incercat sa discut si cu acesta aceeasi problema dar nu i-a pasat. Mai mult, cand i-am spus ca este vorba de trei locuinte si nu de una singura s-a aratat surprins pentru ca el stia doar de una singura. Intr-un final, a raspuns ca nu e treaba lui asta si ca el va pune, oricum, in aplicare, hotararea ramasa definitiva, gresita sau nu”, spune Viorel Cusai.

Satul de tot ceea ce a trait in ultimii ani si de modul in care justitiabilii din Romania impart dreptatea, Viorel Cusai spune ca abia asteapta ca toata aceasta poveste sa se termine si sa paraseasca tara. „Voi merge sa cer azil politic in Rusia, poate ca acolo voi fi inteles. Cred ca asta se si urmareste in tara noastra. Sa ne distruga pe toti si sa ne transforme in sclavi, prietenii nostri americani. Pe ei i-au asteptat, ani de zile, bunicii si strabunicii nostri, dar degeaba.Au venit acum doar sa ne distruga. Inclusiv cu decizia aceasta a instantei si cu problemele iscate de modul in care a fost redactata decizia. Stiu ca fratele meu asteapta, cu nerabdare, sa intre in posesie si sa vanda in speranta ca isi va tine femeia alaturi, mai ales ca l-a amenintat ca-l va parasi pentru un barbat mult mai tanar ca el. Asa cum am mai spus, mie nu imi trebuie nimic. Vreau doar sa pot veni, din cand in cand, la casa parintilor mei si sa imi vad meleagurile natale», mai spune Viorel Cusai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *