Sasha, câinele salvator al Vasluiului, mort într-un accident

sasha_caine_politist_2-1

Sasha, câinele salvator de la ISU Vaslui, a sfârșit sub roțile unei mașini. Era unul dintre cei mai valoroși câini antrenați pentru situații de urgență din țară și nu avea decât patru ani și jumătate. Era foarte iubit de pompierii vasluieni și adorat de copii. Devenise foarte repede mascota unității de pompieri și mândria ofițerilor.

Martorii povestesc că ciobănescul german era, împreună cu instructorul său, afară, în fața cazărmii. Sasha a văzut o pisică și a alergat după ea, să o prindă. Din păcate, accidentul s-a dovedit fatal pentru câine. Acum, pe lângă supărarea pricinuită de moartea câinelui, pompierii vasluieni se confruntă și cu altă problemă legată de faptul că va fi foarte greu să o înlocuiască pe Sasha.

«Avea o problemă cu pisicile și nu le tolera deloc. În ziua respectivă, a văzut una pe cealaltă parte a străzii și a fugit către ea. În acel moment s-a produs și accidentul. Ne pare rău de cele întâmplate, mai ales că Sasha era un câine deosebit, foarte deștept și reușea să-și facă treaba fără să mai fie nevoie de perioade suplimentare de dresaj. În plus, era un câine foarte jucăuș și tolera foarte bine copiii. Sasha a participat la misiuni specifice și ne bucura faptul că este foarte inteligentă. În timp ce alți câini cu același dresaj ca al Sashei aveau nevoie de ore în plus de dresaj pentru a nu uita ceea ce învăța. În plus, înlocuirea Sashei cu un alt câine, cu același dresaj, va fi foarte dificil de realizat mai ales că sunt la mijloc mai mulți factori», spune șeful ISU Vaslui.