Sărmăluțele moldovenești, festin pentru pelerini
Angajatii companiilor din cadrul Primariei Iasi au muncit de zor pentru a face zeci de mii de sarmalute moldovenesti pentru pelerini. Dupa slujba de la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva s-a format un nou rand insa la corturile cu sarmale. Aici, pelerinii au primit o masa calda, un ceai sau un pahar cu vin.
A devenit traditie ca la Iasi de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva angajatii din cadrul companiilor Primariei sa se ocupe de masa festiva. Si de aceasta data sarmalutele in foi de varza au fost vedetele. Si pentru ca au fost foarte multi credinciosi, anul acesta au fost pregatite peste 50.000 de sarmale.
Anul asta sunt foarte bune, venim special din Buzau, am stat 12 ore la rand la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, am stat si la Sfanta Liturghie si am venit sa mananc sarmale. Sunt foarte bune„, a spus un pelerin.
„Femeie: Sunt foarte bune.
Rep: Ati stat la rand?
Am stat la slujba si acum stam la rand la Sfanta Cuvioasa. Cand ajungem, om ajunge„.
Pentru ca deliciul culinar sa fie pe masura asteptarilor credinciosilor, bucataresele au muncit zile intregi.
Mihai Chirica, Primar Mun.Iasi: „Ne apropiem usor usor de sfarsitul acestei sarbatori, de masa pelerinilor face parte dintr-o alta etapa. Sunt mii de pelerini care participa alaturi de noi. Sper sa le ajunga ce am pregatit. Este un efort colectiv”.
Peste 175 de mii de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Parascheva.
