Sarmalele moldovenesti, asteptate de pelerinii veniti la Sfanta Parascheva
Peste 100.000 de sarmale au fost pregatite anul acesta la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Acestea au fost invelite in foi de varza murata si gatite la foc mic pentru a fi delicioase. Nici nu s-a terminat bine slujba si oamenii deja s-au pus la rand pentru a primi o portie de sarmale calde si un ceai.
Toate companiile din cadrul Primariei Iasi au lucrat zilele acesta la foc continuu pentru a pregati un numar record de sarmale. Acestea au fost distribuite imediat dupa terminarea slubjei oficiate cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva.
-Sanatate multa si sa veniti si la anul.
-Sunt cele mai bune sarmale.
Sarmalele sunt apreciate de toti pelerinii care vin din toate colturile tarii la slujba.
– Niste sarmale bune moldovenesti dupa atatea ore de la rand de la 19 seara si pana azi dimineata.
-Cu ce ati venit pregatit? Ce aveti in mana?
– O furculita mi-am luat de acasa ca sa iau si eu sarmale moldovenesti.
-De unde ati auzit de sarmale?
– De la Primaria Mun. Iasi.
Zilele aceste angajatele de la Directia de Crese au lucrat la foc continuu pentru a prepara zeci de mii de sarmale.
Mihaela Ghiocă, director Directia Crese Iasi
„Ca in fiecare an, noi participam la masa pelerinului cu 12.000 de sarmale traditionale pregatite de angajatele noastre”.
Pelerinii au mai primit un suc, ceai sau un pahar cu vin.