Sărbătorile Iașului, la final

foto_artificii

UPDATE:

În cursul zilei de astazi, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a notificat firma responsabilă de organizarea jocului de artificii programat pentru finalul super concertului din cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Sărbătorilor Iașului că, în baza prevederilor Legii 126 / 1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfășurarea spectacolului.

Cu exact o săptămână în urmă, pe 8 octombrie 2018, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași elibera firmei respective, în baza aceleiași Legi 126 / 1995, un acord pentru organizarea jocului de artificii în seara zilei de 15 octombrie 2018. Notificarea de astăzi, 15 octombrie 2018, a Inspectoratului de Poliție Județean Iași invocă faptul că acordul din 8 octombrie 2018 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al Județului Iași și-a pierdut valabilitatea.
În aceste condiții, pentru a nu intra în conflict cu instituțiile statului, Primăria Municipiului Iași a decis să nu mai organizeze jocul de artificii la sfârșitul super concertului de astăzi.

STIRE INITIALA:

Cea de-a XXVII a editie a Sarbatorilor Iasului se incheie in aceasta seara cu super concertul din fața Palatului Culturii, urmat de focul de artificii și jocurile de lumini! Concertul a inceput deja, de la ora 15.30 iar Dan Negru este amfitrionul evenimentului. Pana la ora 22.00 vor spune la multi ani Iasului- Holograf, Compact, Bună seara, prieteni! (ex-Iris), Nicoleta Nucă și Delia, la care se adaugă artiști locali, ca Dya, Alexia și Matei. Dupa concert, va avea loc mult asteptatul foc de artificii care va dura 12 minute si va contine cel puţin 2.000 de lovituri.