Sarbatoare la Prisacani

Prisecani

In acest week end, Prisacaniul este in sarbatoare mai multe manifestari vor implica toate generatiile sub forma unor evenimente care onoreaza comunitatea.

Sambata, producatorii locali isi vor expune bunatatile iar iesenii sunt asteptati sa guste din “Roadele de Prisacani”.

„In acest weekend la Prisacani incepem cu Roadele din Prisacani, o festivitate care este la a VIII-a editie, unde producatorii locali isi expun rodul muncii de peste vara, este un fel de Ziua Recoltei locala, in care avem legumicultorii care isi aduc produsele lor, avem cei care au procesat ceea ce au cultivat peste ani, avem producatori de miere de albine, cei cu pepeni si asa mai departe. Si alti invitati din cateva localitati adiacente, din comune apropiate care isi expun produse.”, a declarat Ghiorghe Stanciu, primar Prisacani.

Duminica, locuitorii comunei sunt asteptati saparticipe la Festivalul National de Folclor, Mugurasii.

„Duminica, avem un festival la a VIII a editie, care se cheama Mugurasii, este un Festival de Folclor pentru copii. Sunt reprezentanti din 8 zone folclorice, din 16 judete si aproximativ 500 de participanti. Este o sarbatoare asa cum a spus la a VIII a editie si din ce in ce ai bogata practic in evenimente.„, a declarat Ghiorghe Stanciu, primar Prisacani.

Festivalul va debuta dimineata cu o parada a costumelor populare de la Scoala si pana la Primaria din Prisacani.