Sărbătoare la IPJ Iași

WhatsApp Image 2022-03-25 at 18.46.06

Astăzi se sărbătoresc 200 de ani de la prima atestare documentară a Poliției Române. 9 ofițeri de poliție și 20 de agenți din cadrul IPJ Iași, au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de împlinirea stagiului minim.

Tot astăzi, au fost avansați la termen, în gradul profesional următor, 30 de ofițeri de poliție și 108 agenți. Cu această ocazie, Şeful I.P.J. Iaşi, Costel Gîtlan a dat citire mesajului Inspectorului General al Poliţiei Române.

Astăzi, 25 martie de sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri, sărbătorim și Ziua Poliției Române. Cu această ocazie doresc să transmit tuturor polițiștilor în activitatea sau celor trecuți în rezervă, un sincer la mulți ani și mult succes în activitățile pe care le desfășoară. În același timp dorim să vă transmitem că suntem mândri de a fi polițiști, de afi polțiști ieșeni și ne-am dori ca și societatea să se mândrească cu noi. La mulți ani Poliția Română! La mulți ani tuturor polițiștilor!”- a declarat chestor de poliție Costel Gâtlan, șef IPJ Iași

Pe lângă polițiștii care au primit astăzi distincția de ”Politistul anului”, în semn de recunoaştere şi apreciere a avut loc și recompensarea a 178 poliţişti cu felicitări şi mulţumiri scrise, pentru rezultate meritorii în activitatea profesională desfăşurată pe parcursul anului 2021.

”Îmi desfășor activitatea în cadrul Poliției Municipiului Iași, Biroul de Investigații Criminale, linia de muncă tâlhării. Numărul dosarelor penale pe care le-am avut la nivelul Biroului de Investigații Crimnale și pe care le-am instrumentat ca și colectiv de lucru și probabil dificultatea acestora, fiind o complexitate ridicată.”- a declarat Cătălin Ghimpu, agent șef de poliție BIC

De la data de 1 aprilie 2021 am fost împuternicit șef secție III Poliție Rurală Popricani, ulterior în decembrie 2021 am reușit să promovez examenul de șef al secției, iar pe 15 ianuarie 2022 am fost numit Șeful Secției III Poliție Rurală Popricani. Cred că motivul pentru care am primit această plachetă est epentucă am reușit să lucrez foarte bine cu colectivul din cadrul Secției III Poliție Rurală Popricani, un colectiv închegat de profesioniști, oameni cu bun simț și am reușit să avem merite foarte bune și să prevenim și să combatem fenomenul infracțional și contravențional de la nivelul secției.”- a declarat a declarat Alexandru Donea, șef Secție III Poliție Rurală Popricani

Tot astăzi a avut loc și premierea poliţiştilor câştigători ai concursurilor sportive organizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, precum tir, şah, cros, tenis de masă şi minifotbal.

Cu ocazia aniversarii Poliției Române, în acest wekeend IPJ Iași va fi prezent in fata Palatului Culturii cu un detaşament de tehnică al Poliţiei Ieşene, format din autospeciale de intervenţie, laboratorul criminalistic, autospeciala Biroului pentru Protecţia Animalelor şi autospeciale rutiere.