Sărăcia se adâncește în Moldova

foto_statistica

Conform datelor centralizate de Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, exista tot mai multi moldoveni care nu-si mai pot sustine familiile.

Aceeasi sursa arata ca zeci de mii de familii din Regiunea de Nord-Est supravietuiesc doar datorita alocatiilor pentru sustinerea familiei iar cei mai multi beneficiari ai acestui tip de ajutor social se intalnesc in judetele Bacau, Suceava, Vaslui si Iasi. Plata alocatiei, dupa cum bine se stie,  este conditionata de lipsa absentelor nemotivate la copii si de nota la purtare.

Alocatia pentru sustinerea familiei este o forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani.

Cuantumul alocatiei pentru sustinerea familiei este raportat la valoarea indicatorului social de referinta si depinde de tipul familiei, venitul mediu lunar pe membru de familie si numarul copiilor in intretinere, variind intre 82 lei (pentru familia cu un copil) si 428 lei (pentru familia cu 4 copii si mai multi).