Sapte unitati de invatamant din Iasi au raportat cazuri de Covid-19

elevi-școală-rucsacuri

Cazuri noi de coronavirus in scolile iesene. 7 unitati de invatamant preuniversitar  au solicitat suspendarea cursurilor in modalitatea „fata in fata” la nivel de clasa si unitate scolara. Liceul Tehnologic Economic de Turism a suspendat activitatea pentru o clasa dupa ce un elev a fost confirmat cu noul virus. In acceasi situatie se afla si Liceul Teoretic„Varlaam Mitropolitul„ unde va fi inchisa o clasa de elevi de a XII-a . La Colegiul National, din cauza testului pozitiv al unui cadru didactic o clasa va trece la invatamantul online. La Scoala Gimnaziala din Trifesti, clasa pregatitoare se inchide, iar la gradinita cu Program Prelungit un prescolar a fost depistat pozitiv. Cursurile au fost suspendate la grupa respectiva.

Doua scoli gimnaziale au solicitat suspendarea cursulor la nivelul institutiei de invatamant. Este vorba despre Scoala Gimanziala din Deleni si Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga„.

Decizia a fost luata dupa ce in unitatile de invatamant a fost depistat un cadru didactic si un ingrijitor pozitivi cu noul coronavirus.

La nivelul institutiilor unde s-au depistat cazuri de Covid-19, persoanele pozitive au fost izolate si s-a efectuat dezinfectarea claselor, holurilor si toaletelor.