Șapte persoane și-au pierdut viața, după ce un elicopter s-a prăbușit în Italia

elicopter

Un elicopter s-a prăbușit ieri, în sudul Italiei, iar cele șapte persoane aflate la bord au murit, inclusiv o familie de sloveni, potrivit presei italiene.

Elicopterul a dispărut de pe radare în Castelpagano di Apricena, o zonă rurală din regiunea Puglia, iar forţele aeriene şi pompierii au declanşat operaţiunea de căutare.

Şeful adjunct al regiunii Puglia, Raffaele Piemontese, a confirmat ulterior că elicopterul a fost găsit şi că toate cele şapte persoane aflate la bord au murit, potrivit Corriere della Sera.

Printre persoanele decedate se numără și o familie cu patru membri din Slovenia, inclusiv o fată de 13 ani. Celelalte victime sunt cei doi piloți și un medic local.

Elicopterul zbura în cadrul unui serviciu zilnic între Foggia, în Puglia, şi Insulele Tremiti, în largul coastei italiene, când s-a confruntat cu vreme rea.

Primarul insulelor, Peppino Calabrese, a declarat presei că medicul a decis în ultima clipă să ia elicopterul în locul feribotului „din cauza condiţiilor proaste de pe mare”.

„Comunitatea noastră este în stare de şoc. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în 30 de ani de serviciu”, a spus el.