Saptamana si accidentul la Valea Lupului

Viteza poate ucide. Recent, o femeie a fost izbita din plin, in timp ce traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni din zona Valea Lupului.

Accidentul s-a produs ieri dimineata, iar cazul a ajuns in atentia Politistilor de la Rutiera. Pacienta a suferit mai multe fracturi si contuzii, iar acum este internata la Sectia de Ortopedie a spitalului Sf Spiridon.

Astfel de accidente rutiere au loc frecvent in Valea Lupului, desi zona este semnalizata cu lumini si indicatoare pentru trecerile de pietoni. Oamenii sunt revoltati ca nu se amenjeaza o pasarela pietonala in zona, pentru ca vietile cetatenilor sa nu mai fie puse in pericol.

In tot acest timp, soferii apasa pedala de acceleratie, pentru ca in zona nu exista camera video si nici radare fixe. Primarul comunei sustine ca a facut demersuri pentru amenajarea unor statii de autobus, dar lucrarile intarzie sa fie executate de catre primaria Iasi.

Mihailuc Dumitru – primar Valea Lupului: „Noi am demarat un proiect pentru statii de autobuz pe zona comunei Valea Lupului si un proiect, facut de Primaria Iasi, pentru treceri de pietoni, cu insule de stationare, pe zona municipiului Iasi. Dupa ce se fac acele treceri de pietoni, se fac acele semnalizari si le vom semaforiza. Am discutat cu conducerea de la Citadin, ei spun ca nu au primit tema asa ceva. Au lucrari pe municipiu si nu li s-a dat nicio tema. Eu am discutat cu Harabagiu si mi-a zis ca pana la toamna, uite ca e octombrie si nu s-a realizat. Chiar daca exista semnalizare cu reducerea vitezei la 30 km/h, nu respecta, chiar daca sunt acele cocoase pentru reducerea vitezei, nu respecta unii”.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!